Therapeutisch boksen.
Het werkt niet voor iedereen om doormiddel van alleen gesprekken met jezelf aan de slag te gaan. Het is niet altijd even makkelijk om gedachten en emoties met woorden te uiten of te vertellen, simpel weg omdat je soms niet weet hoe je het moet verwoorden.
In deze gevallen heeft therapeutisch boksen in de vorm van boks- therapie, of coaching een toegevoegde waarde. Therapeutisch boksen is een fysieke behandelmethode waarbij wij samen aan de slag gaan en gesprekken combineren met fysiek bezig zijn.
Boks- therapie, of coaching is dan ook anders dan simpel weg van je afslaan. Tijdens de sessies gebruiken we boksen als middel en niet als doel, de focus ligt op het herkennen en begrijpen van gedachtes en gedrag. Maar ook om je emoties beter te voelen te uiten en te verwerken op deze manier zorgen we ervoor dat iemand er persoonlijke groei uithaalt.
Voelen
Balans
Doseren
Incasseren
Verschil boks- therapie en coaching.
Het verschil tussen boks- therapie en coaching lijkt vrij klein maar er zit wel degelijk een verschil in. Bij boks therapie gaat het net als therapie vaak ook over het verleden, je bent vastgelopen in het leven en bent opzoek naar verdieping over je functioneren en je verleden. Meestal zijn het gebeurtenissen die je om wat voor een reden dan ook (nog) niet hebt kunnen verwerken.
Met boks coaching richten we ons op het hier en nu en de toekomst. Samen kijken we waar jij nu staat, waar je heen wilt en wat jij daarvoor nodig hebt. Coaching is gericht op jouw verlangens en ambitie voor de toekomst en welke ‘gedrag’ daar voor nodig is, het gaat dan ook voornamelijk over jou als persoon. Door meer te kunnen gaan leven vanuit je kracht ontwikkel je meer vaardigheden zoals ruimte geven en nemen, reflecteren, weerbaarheid, balans creëren etc. om om te gaan met de dingen die het leven je brengt.
Dit is hoe we werken.
Samen gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, door gesprekken te combineren met fysieke oefeningen
gaan we praktijkgericht te werk. En omdat wij de sessies afstemmen op jou, behalen we de beste resultaten.
Contact
Vooraf hebben wij een telefonische kennismaking, om te kijken wat jouw hulpvraag is en of wij daarbij de juiste ondersteuning kunnen bieden.
Aan de slag
Samen stellen we concreet vast welke doelen jij wilt gaan bereiken. Samen gaan we ons verdiepen en kijken we wat jij nodig hebt om de gestelde doelen te behalen en vergroten we je zelfbewustzijn.
Eigen regie
Tijdens en na de sessie heb je alles zelf in handen en draait het om het vergroten van de eigen regie.
Inzichten
Iedere sessie sluiten we af met een korte evaluatie. Heb je nieuwe inzichten op gedaan dan kan je deze meteen inzetten.
Jouw sessie buddie
Net als bij het boksen sta je er niet alleen voor, bij bokstherapie-nijmegen.nl werken wij met buddies.
Benieuwd wie jou buddie wordt?, dat kunnen wij ons voorstellen.
Handig om te weten
Hier onder staan antwoorden op vaak gestelde vragen, heb je een vraag die hier niet bij staat laat het ons gerust weten.
Is er een verplicht aantal sessies?
Bij Bokstherapie-nijmegen.nl is er geen verplichte afname van een aantal sessies. Dit ligt geheel bij jouw eigen behoefte en tempo, waar de een er graag één per week doet, heeft de ander bijvoorbeeld voldoende aan één keer in de 2 maanden
Moet ik zelf bokshandschoenen meenemen?
Heb je zelf bokshandschoenen, helemaal goed dan mag je die uiteraard meenemen. Heb jij geen bokshandschoenen dan nemen wij die mee.
Wat moet ik aan doen?
Het is handig om net als met sporten makkelijk zittende (sport) kleding te dragen. Een handdoek en een flesje drinken is ook een aanrader.
Kan het ook met een (lichamelijke) beperking?
Dat is geen probleem, heb je een (lichamelijk) beperking dan houden wij hier rekening mee, laat het ons weten als je contact opneemt.
Ik ben niet echt fit, maakt dat uit?
Wij passen de fysieke oefeningen aan, aan jouw niveau. Wij houden er rekening mee, of je nu iedere week in sportschool staat, of al een langere tijd niet meer hebt gesport.
Ik volg al ergens therapie of coaching kan dat?
Het kan in sommigen gevallen elkaar versterken, maar kan er ook voor zorgen dat het elkaar tegenwerkt. Daarom is het verstandig om dit altijd te overleggen.